MENU

Vluchtelingen in Veldhoven

Vluchtelingen zijn mensen die hun eigen land zijn ontvlucht. Uit angst voor vervolging vanwege hun ras, godsdienst, nationaliteit, politieke overtuiging of omdat ze tot een bepaalde groep behoren. Meestal verblijven ze eerst langdurig in een asielzoekerscentrum. Als ze in Nederland mogen blijven, krijgen ze huisvesting aangeboden en dienen ‘in te burgeren’. Zij zijn dan zogenaamde ‘statushouders’. Elke gemeente heeft daarvoor een taakstelling en dient een aantal van hen op te nemen. Vluchtelingenwerk Cordaad Welzijn begeleidt – met vrijwilligers – de nieuwkomers om hen zo snel mogelijk zelfstandig te laten functioneren in de gemeente.

Informatie Corona-virus geschikt voor asielzoekers en statushouders

Vluchtelingenwerk Cordaad Welzijn locatie Veldhoven begeleidt – met vrijwilligers – de nieuwkomers vanuit de gemeentelijke taakstelling met als doel de nieuwkomers zo zelfstandig mogelijk te laten functioneren in de gemeente.

Taken vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk Cordaad Welzijn ondersteunt een aantal deskundige vrijwilligersgroepen welke zich richt op ondersteuning van statushouders.
Wij verzorgen de volgende diensten:

Locatie

MFA Midden
Sterrenlaan 5
Veldhoven

Openingstijden

Inloopspreekuur op
maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur


Christel Jansen

Christel Jansen

medewerker
vluchtelingenwerk

T. 040-25 38 727
Ingrid de Leest

Ingrid de Leest

sociaal werker
vluchtelingenwerk en opbouwwerk

M. 06-19 37 33 69
Mariska Jaspers

Mariska Jaspers

sociaal werker

T. 040-25 33 443
Terug naar boven