MENU

Praktische ondersteuning in Veldhoven

Met praktische ondersteuning helpt Cordaad Welzijn je verder in situaties waarin je zelf geen oplossing voorhanden hebt. Bijvoorbeeld omdat hulpverlenende instanties jou (nog) niet kunnen helpen. De praktische ondersteuning vult -waar mogelijk- gaten op die er zijn binnen het bestaande aanbod van gezondheidszorg en welzijn. Je kunt hierbij denken aan het hebben van een (taal)maatje, klusjesman, boodschappenhulp, chauffeur, computerhulp of tuinman.

Vrijwilligerswerk Veldhoven (onderdeel van Cordaad Welzijn) is de verzamelnaam voor

Bij Vrijwilligerswerk Veldhoven kun je informatie krijgen door binnen te lopen of te bellen.

Veldhovenaren betekenen iets voor elkaar. De een zoekt iets, de ander kan iets doen. Vrijwilligerswerk Veldhoven brengt deze mensen bij elkaar.

Er zijn Veldhovenaren die behoefte hebben aan een (taal)maatje, maar er zijn er ook die met enige regelmaat verlegen zitten om een klusjesman, boodschappenhulp, chauffeur, computerhulp, tuinman of fietsinstructeur. Zelf zijn ze niet of onvoldoende in staat een en ander zelf te doen. Het team van Vrijwilligerswerk Veldhoven staat dan klaar om inwoners van Veldhoven die over een klein inkomen beschikken, te helpen. Een hulpvraag kan gesteld worden met behulp van het contactformulier op de website Veldhovenvoorelkaar, maar voor veel mensen is het fijner de vraag telefonisch of mondeling te stellen. Het team van Vrijwilligerswerk Veldhoven zoekt dan een geschikte vrijwilliger.

Wat doen we nog meer?

Wij hebben goede contacten met mensen van andere (hulp)organisaties zoals Bureau Sociaal Raadslieden (link), Huisartsen, SWOVE, Lumens maatschappelijk werk, enzovoort. Ook hebben wij contact met een groot aantal organisaties zoals ouderenbonden, gehandicaptenorganisaties, wijkcommissies en dergelijke. Waar nodig roepen wij hun hulp in of komen zij naar ons toe.

Wij bieden

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op en wij bekijken of wij jou kunnen helpen.

zoek hulp

Locatie

MFA Midden
Sterrenlaan 5
Veldhoven

Openingstijden

Op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur
We zijn telefonisch bereikbaar onder nummer 040-253 6789

Marjon Middel

Marjon Middel

sociaal werker
vrijwilligerswerk Veldhoven

M. 06-50 91 66 19
Terug naar boven