MENU

Praktische ondersteuning in Valkenswaard

Met praktische ondersteuning helpt Cordaad Welzijn jou verder in situaties waarin je zelf geen oplossing voorhanden hebt. Bijvoorbeeld omdat hulpverlenende instanties jou (nog) niet kunnen helpen. De praktische ondersteuning vult -waar mogelijk- gaten op die er zijn binnen het bestaande aanbod van gezondheidszorg en welzijn. Je kunt hierbij denken aan het hebben van een (taal)maatje, klusjesman, boodschappenhulp, chauffeur, computerhulp of tuinman.

Je hebt hulp nodig in huis?

Is er niemand in jouw omgeving die jou kan helpen met de boodschappen of wil je graag gezelschap? Heb je vragen over praktische hulp. Dan kun je terecht bij de Praktische ondersteuning. Wil je gebruik maken van de Praktische ondersteuning, meld je dan tijdig van te voren aan.

Heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op tijdens de spreekuren en wij bekijken of wij jou kunnen helpen.
Wat doen we nog meer?

Wij hebben goede contacten met mensen van andere (hulp)organisaties zoals Zuidzorg, Huisartsen, Lumens–maatschappelijk werk, enzovoort.
Ook hebben wij contact met een groot aantal organisaties zoals ouderenbonden, Senioren Belang Valkenswaard (SBV), gehandicaptenorganisaties, wijkcommissies en dergelijke. Waar nodig roepen wij hun hulp in of komen zij naar ons toe. Verschillende hulporganisaties als de GGzE, Lumens, Zuidzorg, MEE, Cordaad Welzijn, Zorgloket van de Gemeente maar ook de Politie en Huisartsen, overleggen samen over mensen die diverse problemen hebben. Er worden afspraken gemaakt over welke hulp er nodig is en wie wat doet. Samen organiseren wij preventieve activiteiten.

Locatie

De Hofnar (ingang Bibliotheek)
Hofnar 16
Valkenswaard

Openingstijden
  • Maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur.
  • Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Anneke Maas

Anneke Maas

sociaal werker
praktische ondersteuning

T. 040-20 46 614
M. 06-39 03 54 54
René van Nieuwkuijk

René van Nieuwkuijk

sociaal werker -
bewoners- en praktische ondersteuning

M. 06-19 37 33 74
Terug naar boven