menu

Erbij horen is fijn

Het gevoel erbij te horen kan een mens maken. Je voelt je onderdeel van een groep, een groter sociaal netwerk. En dat is ook goed voor je gezondheid! niet zo gek natuurlijk want de mens is een sociaal dier.

Onderzoek heeft uitgewezen dat betekenisvolle relaties met vrienden, familie en geliefden zorgen voor een langer en gezonder leven. Mensen met een sterk sociaal vangnet kunnen zich beter aanpassen aan moeilijke situaties en zo depressie en lichamelijke klachten voorkomen. het belangrijkste is dat de relaties een gevoel van ondersteuning bieden. dat vrienden en familie er zullen zijn tijdens moeilijke momenten.

Op zoek naar contacten?

Diverse organisaties in Veldhoven maken het gemakkelijker om nieuwe contacten op te doen en vriendschappen te sluiten. Zoals de vijf KBO’s die de gemeente telt. Zij organiseren wekelijks veel activiteiten waar gezelligheid voorop staat. Ook seniorenvereniging PVGE brengt oudere Veldhovenaren samen met dezelfde interesses. Je kunt er vanalles doen: cultureel, sport en spel, recreatief maar ook maatschappelijk ondersteunend.

Voor jongeren is er Join Us Veldhoven en het jongerencentrum Odeon.

Vrijwilligerswerk, iets voor jou?

Een hele fijne manier om anderen te ontmoeten is vrijwilligerswerk gaan doen. Je krijgt er zoveel voor terug: waardering, het gevoel iets te kunnen betekenen voor een ander. En daar word je zelf ook heel blij van! Kijk eens op www.veldhovenvoorelkaar.nl naar vacatures. Of plaats zelf een oproep voor een maatje om iets leuks mee te doen.

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren