MENU

Waar staat Cordaad Welzijn voor?


Wandelen in de Wijk


Sinds een aantal jaren organiseert Cordaad Welzijn ‘Wandelen in de Wijk’. Vrijwilligers wandelen vooral met bewoners van de locaties van Valkenhof, maar ook bewoners uit de wijk mogen zeker meewandelen met deze groepen. Voor de coronacrisis werd er op drie dagen in de week gewandeld, op maandagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag. De vrijwilligers vertellen je hier graag over hoe goed ze dat bevalt.

“Wandelen in de Wijk is een hele leuke activiteit om als vrijwilliger aan mee te doen. Zowel voor jezelf als voor de deelnemers die we begeleiden. Je helpt er een ander mee en je hebt zelf beweging. Er kunnen zoveel deelnemers mee als er vrijwilligers zijn, dus dat verschilt soms nog wel een keer. Dan vliegen ze elkaar nog net niet in de haren als ze niet mee kunnen. Je hebt veel contact met de deelnemers, maar ook met de andere vrijwilligers. Iedere keer wandelen we een andere route en we gaan ook altijd een kopje koffie drinken. We hebben inmiddels zo’n 12 locaties waar we daarvoor terecht kunnen en vaak is de koffie ook nog gratis. Voor de kerst knipt iedereen voor ons de bonnen uit de krant voor een kop koffie met gratis gebak bij een tuincentrum en dan gaan we daar naar toe om meteen van de mooie kerstshow te genieten. Jarigen trakteren vaak, zoveel verbondenheid is er in de groepen. Deelnemers zien ieder keer weer een ander stukje van Valkenswaard en komen er herinneringen boven waar we dan over praten met elkaar. Bijvoorbeeld als het Kermis is in Valkenswaard.

Nu, tijdens de Coronacrisis, kunnen we helaas niet gaan wandelen met de deelnemers, maar hebben we toch met elkaar bedacht om ze iets te bezorgen, zodat ze weten dat we ze niet vergeten.
Dat is natuurlijk nu het lastige in deze coronacrisis, dat deze activiteit niet kan doorgaan, maar we bereiden ons al voor op de tijd dat we wel weer mogen gaan wandelen. Dat zou nog zomaar een hele tijd kunnen gaan duren.
Maar als het zover is, heten we je graag welkom bij een van de wandelingen, om mee te wandelen of mee te helpen.

Deze column heeft betrekking op Valkenswaard, Dommelen en Borkel en Schaft.
Ben je woonachtig in Cranendonck, Heeze-Leende of Veldhoven en wil je in contact komen met Cordaad Welzijn bel dan
0495-592557 - Cranendonck
040-2265597 - Heeze-Leende
040- 2533443 - Veldhoven

Meer informatie vind je op de website van Cordaad Welzijn.
Openingstijden zijn te vinden op deze pagina van onze website.

Lees je ook graag onze andere columns, klik dan hier of kijk op onze pagina ‘In woord en beeld


Deel bericht
Ga terug