MENU

DigiTaalhuis Valkenswaard

Het DigiTaalhuis Valkenswaard organiseert met vrijwilligers ondersteuning voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken in Taalcafé’s.

Het Taalcafé in Valkenswaard vindt wekelijks plaats met uitzondering van de basisschoolvakanties. Iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en iedere donderdag van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek in de Hofnar. De locatie in de bibliotheek is ideaal omdat gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheden van de bibliotheek qua internet, collectie boeken en (les)materialen.

Mensen uit alle windstreken zijn welkom in het taalcafé. Er wordt met thema’s of onderwerpen gewerkt en de bezoekers mogen aangeven welke onderwerpen besproken worden. De insteek is dat er door de bezoekers gepraat kan worden en praten wordt afgewisseld met oefeningen en spelletjes. Onderwerpen zijn o.a. feesten in Nederland, kleding en mode, Prinsjesdag, maar ook tegenstellingen in de Nederlandse taal, gezondheid enz.
En anders dan de naam doet vermoeden wordt er alleen koffie en thee gedronken in en tijdens het Taalcafé.

Het DigiTaalhuis Valkenswaard is nog op zoek naar een vrijwilliger voor het Taalcafé van de donderdagavond. Samen met de andere vrijwilliger bereid je het Taalcafé voor en begeleid je de activiteit. Als vrijwilliger word je ingeschreven bij Cordaad Welzijn en heb je de mogelijkheid om cursussen te volgen, ben je verzekerd en er is aandacht voor lief en leed.

Behoefte aan het beter leren van de Nederlandse taal, contact met anderen? Loop dan binnen tijdens het Taalcafé. Ken je iemand die hier behoefte aan heeft? Geef deze info dan door! Iedereen is van harte welkom! Voor meer informatie kan men contact opnemen met Cordaad Welzijn, Carrie van Hoef, telefoon 06-10208470 of stuur een e-mail naar carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl

Deel bericht
Ga terug