MENU

DigiTaalhuis Maarheeze en Budel

Het DigiTaalhuis Cranendonck organiseert met vrijwilligers ondersteuning voor mensen die de Nederlandse taal beter willen leren spreken in Taalcafé’s.

Het Taalcafé in Cranendonck vindt wekelijks plaats met uitzondering van de basisschoolvakanties. In de eerste en de derde week van de maand op woensdag om 19.30 uur in de bibliotheek in Maarheeze en in de tweede en vierde week van de maand op donderdag om 19.30 uur in de bibliotheek in Budel. De locatie in de bibliotheek is ideaal omdat gebruik gemaakt kan worden van de mogelijkheden van de bibliotheek qua internet, collectie boeken en (les)materialen.

Mensen uit alle windstreken zijn welkom in het Taalcafé. Er wordt met thema’s of onderwerpen gewerkt en de bezoekers mogen aangeven welke onderwerpen besproken worden. De insteek is dat er door de bezoekers gepraat kan worden en praten wordt afgewisseld met oefeningen en spelletjes. Onderwerpen zijn o.a. feesten in Nederland, kleding en mode, Prinsjesdag, maar ook tegenstellingen in de Nederlandse taal, gezondheid enzovoort.
En anders dan de naam doet vermoeden, wordt er alleen koffie en thee gedronken in en tijdens het Taalcafé.

Het DigiTaalhuis Cranendonck is nog op zoek naar een vrijwilliger voor de Taalcafé’s. Dat mag er één zijn die dat op beide locaties doet, of één voor Budel en één voor Maarheeze. Samen met de andere vrijwilliger bereid je het Taalcafé voor en begeleid je de activiteit. Als vrijwilliger word je ingeschreven bij Cordaad Welzijn en heb je de mogelijkheid om cursussen te volgen, ben je verzekerd en er is aandacht voor lief en leed.

Behoefte aan het beter leren van de Nederlandse taal, contact met anderen? Loop dan binnen tijdens het Taalcafé. Ken je iemand die hier behoefte aan heeft? Geef deze info dan door! Iedereen is van harte welkom! Voor meer informatie kan men contact opnemen met Cordaad Welzijn, Carrie van Hoef, telefoon 06-10208470 of stuur een e-mail naar carrievanhoef@cordaadwelzijn.nl


Deel bericht
Ga terug