menu

Zon van Veldhoven voor onze vrijwilligers

Afgelopen donderdag zette wethouder Mariëlle Giesbertz onze vrijwilligers van het “digi-team” in Veldhoven in het zonnetje. En wat voor een! Samen met kunstenaar Paul Lippold reikte zij in de bieb de ‘Zon van Veldhoven’ uit, een blijk van waardering van de Gemeente Veldhoven naar vrijwilligers toe.

De vrijwilligers helpen inwoners van Veldhoven om handiger en zelfstandiger te worden in de digitale samenleving. Ze geven computerhulp aan huis vanuit Cordaad of digitale vaardigheidstrainingen vanuit het DigiTaalhuis in de Bibliotheek Veldhoven. Daar begeleiden ze zowel mensen die op de digitale snelweg nog ‘aan de kant staan’ als mensen die beter willen omgaan met digitale zorg of veiligheid op het internet.

De Zon van Veldhoven is een bijzonder geschenk. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus, GGzE de Boei en SWOVE beschilderen de zonnen. Iedere zon is daardoor uniek. Natuurlijke kregen de vrijwilligers ook allemaal een prachtige bos bloemen.

Op de vraag waar die komt te staan zegt een vrijwilliger trots:”Op kantoor, naast de Ster die we vorig jaar met Cordaad kregen!”.

Van harte gefeliceerd allemaal én heel erg bedankt voor jullie inzet!!

Foto’s: Willem Binnendijk

Gepubliceerd op 23 Juli 2023
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren