menu

Zorg voor elkaar, in naam der liefde

Zorg je voor iemand in je omgeving of krijg je zelf zorg van iemand die je lief is? Dat is toch heel normaal, of niet…? Praat erover in de Psysalon, want soms is het fijn om te ontdekken: “Ik ben niet de enige.”

De Psysalon ‘Zorg voor elkaar, in naam der liefde’ vindt plaats op woensdag 9 november tussen 19.30 en 21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en er staat koffie en thee klaar. De Bijeenkomst vindt plaats in De Borgh, aan de Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 in Budel.

1 op de 3 Nederlanders zorgt voor een ander

Als partner, ouder, kind, familie of kennis kiezen we er niet altijd voor om te zorgen. Het overkomt je. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP):

  • voert ongeveer 1 op de 3 Nederlanders ‘enige vorm van mantelzorg’ uit.
  • helpt ongeveer 1 op de 6 mensen meer dan acht uur (!) per week.
  • helpen ruim 600.000 mensen al langer dan drie maanden 8 uur per week.

Kortgezegd, mantelzorg is erg belangrijk in het leven van heel veel mensen, maar kan ook een flinke belasting zijn voor hen die zorgen.

Psysalon

Psysalon heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom. Een aantal keren per jaar zal er in de gemeente Cranendonck een Psysalon plaatsvinden met telkens een ander thema. Onder leiding van gespreksleider Wil van der Laak gaan (ervarings-)deskundigen met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen zij voeren het gesprek, maar ook de bezoekers worden actief betrokken. Op deze manier hoor je ook de verhalen van anderen.

Deze bijeenkomst van Psysalon is voor iedereen die geïnteresseerd is in het thema ’zorgen voor elkaar’ en in het bijzonder voor mensen die te maken hebben met een naaste met een psychische gevoeligheid.

Aanmelden

Stuur een mail naar masha.van.deurzen@ggze.nl om u aan te melden. De toegang is gratis en koffie en thee staat voor je klaar!

Meer weten?

Wilt u meer weten over Psysalon? Bel of mail met Masha via bovenstaand emailadres of via 06 – 83 66 46 72

Gepubliceerd op 04 november 2022
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren