menu

De onzichtbare held in de schijnwerpers

Overal in het land vind je onzichtbare helden, jong en oud, van het kleinste dorp tot de grootste stad, er zijn er bijna 5 miljoen. Dit zijn mensen die werk doen wat niet vanzelfsprekend is, het is bijzonder en wordt ontzettend gewaardeerd. Vaak vindt dit plaats achter de voordeur en is daarom ook onzichtbaar. Desondanks gaan deze personen door met hun belangrijke werk; het belangeloos zorgen voor hun naaste.

Maar eens per jaar, tijdens de dag/week van de mantelzorg, gaan de schijnwerpers aan. Als teken van erkenning en waardering, een moment waarbij iedereen even beseft wat als vanzelfsprekend wordt ervaren in zijn omgeving. Want de zorgtaken van mantelzorgers mogen gezien worden! Niet alleen tijdens deze campagne, maar het hele jaar door.

Op dit moment is het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende in opdracht van de gemeente Heeze-Leende druk doende met alle voorbereidingen rondom de Mantelzorgwaardering 2022. Alle bij ons bekende geregistreerde mantelzorgers krijgen weer een mooie waardering rond de Dag van de Mantelzorg op 10 november.

Ben jij nog niet geregistreerd als mantelzorger? Meld je dan nu aan via deze link.

Ken jij mantelzorgers die nog niet geregistreerd zijn? Laat ze zich dan registeren via deze link.

Registratie om in aanmerking te komen voor de Mantelzorgwaardering dient voor 25 oktober a.s. te gebeuren.
Als je je registreert ontvang je regelmatig nieuws over mantelzorgactiviteiten, zoals workshops en lezingen. Soms alleen voor mantelzorgers of juist als gezellig uitje samen met degene voor wie je zorgt. Als geregistreerd mantelzorger val je ook onder de vrijwilligersverzekering van de gemeente en komt er rond de Dag van de Mantelzorg een waardering jouw kant op.

Gepubliceerd op 26 september 2022
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren