menu

AutoMaatje Cranendonck viert feest!

We vieren feest, want deze week bestaat AutoMaatje Cranendonck precies 1 jaar!

Het is half september 2021 wanneer de wethouder van gemeente Cranendonck het startsein geeft voor de nieuwe vervoersdienst AutoMaatje, een samenwerking tussen de ANWB, gemeente Cranendonck en Cordaad Welzijn. Vrijwillige chauffeurs uit Cranendonck brengen dorpsgenoten naar afspraken in de buurt: de huisarts, de kapper, een familielid of een activiteit. Zo hoeft niemand thuis te blijven.

1200 ritten

Het blijkt een groot succes. Een jaar na de opstart staat de teller op 1200 ritten. Dat is gemiddeld ruim 3 per dag! Een prestatie waar onze 15 vrijwillige chauffeurs en 4 planners zeker trots op kunnen zijn.

Van harte mensen!

Achter het stuur

Theo van Tilburg is een van deze vrijwillige chauffeurs die bij AutoMaatje Cranendonck rijdt. “Het sociale aspect spreekt me enorm aan: die babbel, dat contact tijdens de rit”, vertelt hij. “Mensen denken vaak dat ze alleen maar mogen bellen voor het ziekenhuis of de huisarts. Maar dat is zeker niet waar. Ook als iemand naar een verjaardag wil, of naar de gymnastiek. Ik breng ook mensen naar het rikken.”
Lees het hele interview, gemaakt door Evert Meijs

Meer weten?

Wil je meer weten over ANWB Automaatje? Neem dan contact op met Carrie. Bel 06 10 20 84 70 of stuur een email naar mail

Gepubliceerd op 16 september 2022
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren