menu

Cordaad Welzijn Heeze-Leende zoekt vrijwilligers

Cordaad Welzijn Heeze-Leende zoekt vrijwillige hulp bij diverse werkzaamheden!
Stichting Cordaad Welzijn geeft hulp aan iedereen. Op persoonlijke basis of aan een groep. We zijn er voor diegenen die ons vakkundig oordeel nodig hebben. Dichtbij en makkelijk. Iemand kan zo bij ons binnenlopen. Ook kom je ons tegen in de buurt, op straat en op veel plekken waar mensen komen. Samen bouwen we aan een goede relatie met en tussen mensen, wijken en verenigingen.

Wij bieden praktische hulp, bijvoorbeeld door het inzetten van een maatje of vrijwilliger. Ook zorgen wij dat informatie, advies, begeleiding, training en scholing voor iedereen makkelijk bereikbaar is. We maken daarbij gebruik van de eigen sterktes en mogelijkheden van mensen.

We zorgen ervoor dat iets gewoon is en blijft, dicht bij huis. Wij verbinden mensen met elkaar. We zetten ons in voor iedereen die controle over het leven wil houden of (terug) wil krijgen.

-Onze missie-

Cordaad Welzijn in Heeze-Leende kent een team van zeven professionals die worden ondersteund door meer dan honderd vrijwilligers.

Ter uitbreiding van onze club vrijwilligers zoeken wij voor diverse taken vrijwilligers!

Wij zoeken o.a.:

Een spreekuurmedewerker voor de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende
Als spreekuurmedewerker voer je matchingsgesprekken met mensen die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk. Je houdt o.a. goedbezigheezeleende.nu up-to-date, werkt de social media bij en houdt contact met vrijwilligers en organisaties.

ANWB AutoMaatje Heeze-Leende is op zoek naar vrijwillige chauffeurs
AutoMaatje is een vervoersdienst voor en door inwoners uit Heeze-Leende. Want even boodschappen doen of een partner in het verzorgingstehuis bezoeken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Met AutoMaatje wil de ANWB samen met Cordaad Welzijn en vrijwilligers mensen helpen mobiel en actief te blijven.
De eisen die gesteld worden aan de chauffeurs, naast een geldig rijbewijs, is het bezitten van een eigen auto en het beschikbaar zijn gedurende een aantal uren per week. Je ontvangt een onkostenvergoeding van 30 cent per gereden km.

Creatieve gastvrouw voor vrouwen taalgroep in Heeze De crea-praatgroep in Heeze is op zoek naar een vrijwilliger die als gastvrouw bij deze groep wil assisteren. Deze crea-praatgroep wordt bezocht door dames die hier als statushouder zijn komen wonen. De sfeer is ontspannen en gezellig, een kopje koffie of thee, handwerken en vooral praten over van alles en nog wat. Natuurlijk in het Nederlands.

Vrijwilligers voor het Steunpunt Mantelzorg
Het Steunpunt Mantelzorg staat klaar voor mantelzorgers in Heeze-Leende met advies, praktische hulp of een luisterend oor. Als vrijwilliger voor het Steunpunt Mantelzorg kun je worden ingezet om de mantelzorger te ontlasten of bij praktische ondersteuning. Als er vragen bij ons binnenkomen bekijken we welke vragen we kunnen matchen bij welke vrijwilliger. Kortom: maatwerk waarin we jouw kwaliteiten en wensen niet uit het oog verliezen.

Wat levert dat vrijwilligerswerk dan voor mij op vraag je je misschien af?
Buiten het feit dat je veel betekent voor andere inwoners van Heeze-Leende, maak je ook deel uit van een leuke enthousiaste club vrijwilligers. Je wordt goed ingewerkt en begeleidt door de beroepskrachten die betrokken zijn bij deze activiteiten. Je valt als vrijwilliger onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. De organisatie zorgt voor een verzekering, een VOG, eventueel een reiskostenvergoeding, lief en leed en scholings- en waarderingsactiviteiten.

Als een van bovenstaande activiteiten al meteen je interesse heeft gewekt of als je toch wat meer informatie wilt hebben, neem dan gerust contact op met het team van Cordaad Welzijn via onderstaande contactgegevens:
mail of 06-20372237

Gepubliceerd op 29 mei 2022
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren