menu

Week van de Jonge Mantelzorger (1-7 juni)

Wist je dat 1 op de 5 jongeren ook mantelzorger is? Misschien ben je het zelf wel!
Je bent een jonge mantelzorger wanneer:

  • je jonger dan 24 jaar bent
  • je opgroeit met zorgen in het gezin

Het kan zijn dat je meehelpt in het huishouden. Of in de verzorging van een broertje, zusje of (groot)ouder. Maar dit hoeft niet. Maak jij je zorgen om een gezinslid of heeft een van jou gezinsleden zorg nodig? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Als jonge mantelzorger pas jij je vaak, onbewust en ongemerkt, aan de situatie aan. Velen hebben een fijne jeugd en zitten lekker in hun vel. Sommigen raken echter in de problemen, hebben een laag zelfbeeld of halen lagere cijfers op school.

Wij zijn er voor alle jonge mantelzorgers; of je nu problemen hebt of niet. Want ook als het goed met je gaat is het fijn als even iemand vraagt “Hoe gaat het eigenlijk met JOU?”

Daarom organiseren we verschillende leuke activiteiten. Bekijk onze Facebookpagina voor alle jonge mantelzorgactiviteiten in de Kempen.

Wie verdient een goodiebag?

Om alle jonge mantelzorgers in de Kempen in het zonnetje te zetten heeft Welzijn de Kempen een leuke goodiebag samengesteld. Ken jij ook iemand die zo’n leuke goodiebag verdient? mail

Gepubliceerd op 01 Juni 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren