menu

Nieuw: Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Op 1 juli 2021 treedt de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Deze wet scherpt de positie, plichten en aansprakelijkheid van bestuursleden aan en geldt expliciet voor verenigingen en stichtingen. De wet is erop gericht om krantenkoppen als ‘De penningmeester van het bestuur van vereniging X is er met de kas vandoor’ in de toekomst te voorkomen.

De nieuwe wet is bedoeld als hulpmiddel om het besturen van een vereniging of stichting te vergemakkelijken. Belangrijk is dat een bestuur met elkaar bespreekt wat ‘integer besturen’ inhoudt en hoe je daar vervolgens met elkaar afspraken over vastlegt. Ook is het van belang om kritisch te kijken of het nodig is om als vereniging of stichting verdere stappen te ondernemen.

De Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende heeft zich namens de vrijwilligersorganisaties in de gemeente verdiept in deze nieuwe Wet en contact gezocht met verschillende instanties. We hebben een aantal tools, checklijsten, webinars en stappenplannen gebundeld op goedbezigheezeleende.nu ( onder Nieuws) waarmee je als bestuur van je stichting kunt werken om te voldoen aan deze nieuwe wet.

Mochten er na het raadplegen van onze website goedbezigheezeleende.nu nog vragen zijn over deze nieuwe wet WBTR dan kun je altijd contact opnemen met de Vrijwilligerscentrale Heeze-Leende via 06-20372237 of mail

Om op de hoogte te blijven van al het nieuws rondom vrijwilligerswerk kun je je abonneren via onze website op onze Nieuwsbrief!


Gepubliceerd op 31 mei 2021
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren