MENU

Maatjesproject Cranendonck


Meer dan een miljoen mensen in ons land staan er vaak alleen voor. Zij hebben geen of weinig contacten. Met maatjesprojecten zorgen we ervoor dat Nederland verbonden blijft. Ook in Cranendonck kun je terecht bij het Maatjesproject. Het lijkt ons daarom goed om het Maatjesproject wat meer een gezicht te geven.

Het Maatjesproject Cranendonck is een van de onderdelen van Cordaad Welzijn.

Verhalen van maatjesvrijwilligers Jacqueline en Mieke.

Jacqueline helpt Anne met de administratie.
Anne (41) had na een moeilijke en drukke periode weer behoefte aan rust en structuur. Ze kwam zelfstandig al heel ver. Maar de administratie bleef ze uitstellen, want zo zegt ze zelf ‘Papier loopt niet weg’. Totdat ze werd doorverwezen naar het Maatjesproject van de Vrijwilligerscentrale Cranendonck. Binnen het Maatjesproject werd Anne gekoppeld aan Jacqueline (39). Jacqueline is betrokken bij het maatjesproject als vrijwillige budgetcoach om mensen te helpen met hun administratie.
Anne en Jacqueline spreken wekelijks af. Ze ordenen dan samen de administratie van Anne en ondertussen maken ze een gezellig praatje. Anne heeft van Jacqueline geleerd om op te ruimen en het belang van dingen bewaren, iets wat Anne soms nog lastig vond. Ze zijn al een heel eind op weg. Ze hebben inmiddels al 10 klappers weggewerkt. Dit geeft Anne rust en ruimte, zowel figuurlijk in haar hoofd als letterlijk in haar huis. Jacqueline geeft aan dat je er als vrijwilliger ook veel voor terug krijgt én leert er natuurlijk mensen door kennen.

Mieke helpt Truus met kleine en concrete zaken.
“Ik las in het lokale weekblad over het maatjesproject en toen heb ik contact opgenomen met Cordaad Welzijn omdat ik dat interessant vond en zo ben ik het maatjesproject ingerold.
Het contact met Truus was in het begin een beetje aftasten, zij is een oudere vrouw en ze vindt het wat lastig om een nieuw iemand te vertrouwen dus in het begin moesten we elkaar een beetje leren kennen maar dat ging al heel snel heel goed. Ze weet me nu te vinden en iedere keer als ik bij haar ben dan spreken we een nieuw moment af om elkaar te zien en ze vind het nu ook vooral leuk dat ik iedere week kom.”

“Het is heel fijn om echt één op één met iemand samen te zitten en haar echt concreet te kunnen helpen met dingen en de dankbaarheid die je daarvoor terugkrijgt en dat je echt een band met iemand op kunt bouwen is echt heel fijn. Toen een keer haar tv kapot was, of dat dacht ze, hij was uitgevallen en ze kon er niks meer mee, toen heb ik een beetje op 3 knopjes geduwd en een kabeltje aangeduwd en toen werkte de tv weer en ze was helemaal gelukkig, ik was de beste persoon die haar was overkomen en dat is wel heel leuk omdat je met zulke kleine dingen iemand zó blij kunt maken, dat zijn mooie momenten.”

Wil jij meer weten of je ook inzetten als maatje bij het Maatjesproject Cranendonck? Bel of mail gerust naar Marlon Korsten via 06-20372237 of marlonkorsten@cordaadwelzijn.nl


Deel bericht
Ga terug