MENU

Fuseren doe je samen

Donderdag 6 februari. In de prachtige omgeving van Landgoed De Biestheuvel komen medewerkers van Wél!zijn de Kempen en Cordaad Welzijn bij elkaar. Een eerste kennismaking onder de noemer ‘Jullie maken het verschil’.

Want fuseren betekent niet alleen formele zaken regelen
Het is vooral mensenwerk. Samen plannen maken, samen leren van elkaars werkwijze. Even onderling sparren. Maar dan moet je wel weten wie je nieuwe collega’s in wording zijn!

Tijd voor een kennismaking
Ton en Robert trapten de dag af met een praatje terwijl de rest van het gezelschap -letterlijk- zijn tanden zette in de bouwstenen van deze fusie. Toen was de beurt aan onszelf. Gegroepeerd op kleur, dienstjaren of vakgebied mochten we elkaar schaamteloos bevragen over alles wat in ons opkwam. Zo leer je nog eens verrassende kanten kennen…!

Brood en spelen
Na een heerlijke lunch was het tijd om naar buiten te gaan. Hop, jas aan en daar kwamen de spellen tevoorschijn. Samenwerkoefeningen met van die ‘gemene’ regels als niet mogen praten of stiekeme boodschappen die per groep verschilden. Een moeras oversteken met planken die nèt niet pasten. Of gewoon mensen vastbinden aan elkaar en ze laten aanmodderen tot ze losgekomen zijn.

Ik weet niet wie er meer lol hadden, de slachtoffers of degenen die aan de kant stonden te kijken!

Nabeschouwing
Deze Meet & Greet is goed bevallen. Het was ontspannen, gezellig en door de activiteiten buiten leer je elkaar ook op een andere manier kennen. Verschillende collega’s vonden het heel positief dat deze ontmoeting al zo vroeg in het proces plaatsvindt. Of zoals een medewerker van Wél!zijn de Kempen zei: “Het voelt al vertrouwd”.

Kijk, dat is de bedoeling!


Deel bericht
Ga terug