menu

Taal
Veldhoven

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom heel belangrijk. Het is de beste manier om de taal te leren. Vrijwilligerswerk Veldhoven biedt ondersteuning aan mensen die anderstalig zijn en hun Nederlandse taal willen verbeteren.

Wil je oefenen met Nederlands spreken en begrijpen? Dan hebben we aan aantal mogelijkheden:

  • Bij het taalcafé kun je in een groepje praten en anderen ontmoeten.
  • Met een taalmaatje oefen je 1-op-1.
  • Bij de leesclub lees je samen een boek.
  • Bij de VoorleesExpress komt een vrijwilliger bij je thuis voorlezen aan je kind(eren).

Het Taalcafé

Je kletst met elkaar op je eigen niveau. We praten over dingen zoals werk, boodschappen doen, hobby’s, gezondheid. Tussendoor doen we een aantal oefeningen en spelletjes. We organiseren het Taalcafé (voor 18 jaar en ouder) samen met de Bibliotheek Veldhoven. De vrijwilligers die we hierbij inzetten krijgen ondersteuning en trainingen.

Op de website van Bibliotheek Veldhoven vind je meer informatie over het Taalcafé.

Taalmaatje

Een taalmaatje is een vrijwilliger van Vrijwilligerswerk Veldhoven die je helpt bij het spreken van de Nederlands taal. Door regelmatig te oefenen ga je snel vooruit! De teamleden van Vrijwilligerswerk Veldhoven begeleiden alle taalmaatjes.

Wil je taalmaatje worden of meer informatie over wat het betekent om taalmaatje te zijn? Neem dan contact op met de Vrijwilligerscentrale, 040 253 67 89 of mail.

Voorwaarden
Taalmaatjes zijn er alleen voor inwoners van Veldhoven, die geen expat zijn en een kleine beurs hebben. We refer expats to the DigiTaalhuis Veldhoven.

Voorleesexpress

Voorlezen helpt kinderen bij hun Nederlands. Ze horen de taal. En oefenen met het verhaal begrijpen. Niet iedereen heeft thuis geleerd hoe je voor kunt lezen. Onze vrijwilligers van de Voorleesexpress vinden het heel leuk om kinderen voor te lezen. Ze komen graag bij je thuis. Je krijgt een vaste vrijwilliger voor 20 weken die je kinderen voorleest. Mét ouder erbij.

DigiTaalhuis

Al onze taalactiviteiten worden georganiseerd vanuit het DigiTaalhuis. Hierin werken we samen met de Bibliotheek Veldhoven. Hier kun je jouw Nederlands verbeteren, maar ook je rekenen en je computervaardigheden. Klik hier om te zien wat het DigiTaalhuis jou kan bieden.

Heb je een vraag?

Wil je meer informatie over het Taalcafé, taalmaatjes, VoorleesExpress of de leesclub? Neem dan contact op met het DigiTaalhuis.

Contactpersoon:

Sanne Staals

Sanne Staals

Coördinator Vrijwilligerswerk
06 45 78 55 45
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren