menu

Taal
Eersel

Wil jij ook beter Nederlands leren spreken? Kom dan naar het Taalcafé! Daar kun je, onder begeleiding van vrijwilligers, in een prettige omgeving met elkaar praten over allerlei onderwerpen.

Het Taalcafé is geen les

Je hebt gewoon gezellige gesprekken om zo de Nederlandse taal beter te leren spreken en te verstaan. Met elkaar beslissen we over welke onderwerpen we willen spreken. Tussendoor doen we een aantal oefeningen en spelletjes. Een mooie aanvulling als opstapje naar verplichte inburgering en/of als je een taalcursus Nederlands aan het volgen bent.

Voor anderstaligen en wijkbewoners

Het Taalcafé is open voor anderstaligen, nieuwkomers en iedereen die interesse heeft om spelenderwijs met taal bezig te zijn. Bijvoorbeeld mensen uit de wijk. Onze vrijwilligers begeleiden de bijeenkomsten. Daarbij werken we samen met Bibliotheek de Kempen.

Wanneer?
Taalcafé Eersel is:

  • Iedere woensdag om 10:00-11:30 uur en om 14:00-15:30 uur, bij Bibliotheek de Kempen, Dijk 7 te Eersel.
  • Iedere maandag om 10.00 - 11.30 uur, bij De Eikenburg, Eikenburg 10 te Eersel.
  • Tijdens schoolvakantie is er geen Taalcafé.

Taalmaatje

Een taalmaatje is een vrijwilliger die je helpt bij het spreken of schrijven van de Nederlands taal (NT2 en NT1). Je kunt thuis afspreken of op een andere plek. Een taalmaatje heb je voor langere tijd. Door regelmatig te oefenen ga je snel vooruit! Wij zorgen voor deskundige begeleiding van je taalmaatje.

Heb je een vraag?

Of wil je zelf taalmaatje worden? Neem dan contact op met Ivonne. Ze vertelt je er graag meer over.

Contactpersoon:

Ivonne Megens

Ivonne Megens

Sociaal werker
06 57 78 28 44
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren