menu

Mantelzorgers
Bergeijk

Zorg je voor een ander? Zorg ook voor jezelf!

Mantelzorg overkomt je. Je rolt erin omdat jouw kind of broertje gehandicapt blijkt te zijn, omdat je partner of moeder chronisch ziek wordt, of omdat de buurvrouw slecht ter been raakt. Natuurlijk zorg je voor hen met liefde. Maar toch is het niet altijd makkelijk. Wij helpen graag met advies, praktische hulp of een luisterend oor. Neem gerust contact op en ontdek wat we voor je kunnen doen!

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • Informatie en advies over lokale en landelijke voorzieningen
  • Ondersteuning bij hulpvragen
  • Lotgenotencontact
  • Een luisterend oor
  • Praktische ondersteuning
  • Belangenbehartiging
  • Workshops en trainingen voor mantelzorgers

Jonge mantelzorger

Ook als kind of jongere (tot 24 jaar) kun je al mantelzorger zijn. Ben je jonger dan 24 jaar en zorg je thuis regelmatig voor je broertje, zusje of (groot)ouder? Help je mee in het huishouden of maak jij je regelmatig zorgen over een gezinslid? Dan ben je een jonge mantelzorger!

Wist je dat 1 op de 5 jongeren ook mantelzorger is?

Gezellige activiteiten

Als jonge mantelzorger pas jij je vaak, onbewust en ongemerkt, aan de situatie aan. Misschien gaat het je gemakkelijk af, misschien ook niet.
Wij zijn er voor je, of je nu zorgen hebt of lekker in je vel zit. Want ook als alles goed gaat is het fijn als iemand even vraagt: “Hoe gaat het eigenlijk met JOU?”. Daarom organiseren we verschillende leuke activiteiten.

Kijk op Facebook of Instagram voor alle jonge mantelzorgactiviteiten in de Kempen.

Tijdelijke opvang

Soms ben je zo druk met zorgen dat je te weinig aan je eigen dingen toekomt. Een uurtje wandelen, een keer naar de kapper, die ene boodschap die niet kan wachten. Dan is het fijn wanneer je degene voor wie je zorgt in vetrouwde handen achter kunt laten. Om even op te laden en weer door te kunnen. Onze ‘maatjes’ komen aan huis en letten even op. Of nemen degene voor wie je zorgt mee voor een wandeling. Net wat je wilt.

Wil je liever zélf even iets leuks doen met een maatje? Dat kan ook! Kijk eens bij ‘Maatjes & Contact’.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met Nikki of Maaike. Wil je meer weten over jonge mantelzorgers dan kun je bij Eefje terecht!

Contactpersonen:

Eefje Heesterbeek

Eefje Heesterbeek

Sociaal werker
06 58 79 71 56
Nikki van de Moosdijk

Nikki van de Moosdijk

Sociaal werker
06 58 78 34 03
Maaike de Gruijter

Maaike de Gruijter

Sociaal Cultureel Werker
0651865070
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren