menu

Mantelzorg
Heeze-Leende

Zorg je voor een ander? Zorg ook voor jezelf!

Mantelzorg overkomt je. Mantelzorg is geen baan waar je naar solliciteert. Je rolt erin omdat jouw kind gehandicapt blijkt te zijn, omdat jouw partner chronisch ziek wordt of omdat jouw buurvrouw slecht ter been raakt. Natuurlijk doe je dit met liefde. Maar toch is het niet altijd makkelijk. Wij helpen graag met advies, praktische hulp of een luisterend oor. Loop gerust binnen en ontdek wat we voor je kunnen doen!

Mantelzorgondersteuning Heeze-Leende

Bij het Steunpunt Mantelzorg van Cordaad Welzijn kun je terecht voor:

  • Informatie en advies over lokale en landelijke voorzieningen .
  • Ondersteuning bij hulpvragen.
  • Lotgenotencontact.
  • Een luisterend oor.
  • Praktische ondersteuning.
  • Belangenbehartiging.
  • Workshops en trainingen voor mantelzorgers.

Blijf op de hoogte.
Schrijf je in voor onze mantelzorgers nieuwsbrief.

Alle vorige nieuwsbrieven vind je hier.

Behoefte aan een goed gesprek?

Binnen het steunpunt hebben we een aantal mantelzorgondersteuners. Zij komen bij je thuis en luisteren naar je. Voel je vrij om jouw verhaal te doen. Als je wilt kijkt de mantelzorgondersteuner mee bij vragen, wensen en vormen van begeleiding.

Registreer je als Mantelzorger

Je ontvangt regelmatig nieuws over mantelzorgactiviteiten, zoals workshops en lezingen. Soms alleen voor mantelzorgers of juist als gezellig uitje samen met degene voor wie je zorgt. Als geregistreerd mantelzorger val je ook onder de vrijwilligersverzekering van de gemeente.

Meld je aan bij het Steunpunt Mantelzorg Heeze-Leende, via de mantelzorgconsulent of door het invullen van dit registratieformulier.

Dementiewijzer

In het kader van Dementievriendelijk Heeze-Leende heeft de gemeente een Dementiewijzer gemaakt. Dit is een handige waaier met daarin tips en nuttige adressen voor mensen met beginnende dementie en hun omgeving. Roept de Dementiewijzer vragen op? Neem dan contact met ons op.

Vervangende zorg (Respijtwijzer)

Het steunpunt brengt jaarlijks een overzicht van vervangende zorg uit. Dit is een overzicht van vervangende zorg mogelijkheden in de regio (respijtzorg). Klik hier voor het overzicht voor vervangende zorg in Heeze-Leende.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met het Steunpunt Mantelzorg.

Locatie
Dorpshuis ’t Perron
Schoolstraat 48, Heeze

Openingstijden
Maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Contactpersonen:

Björn Roos

Björn Roos

Sociaal werker
06 51 86 13 54
Marlon Korsten

Marlon Korsten

Sociaal werker
06 20 37 22 37
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren