menu

Buurt en wijk
Eersel

Denk aan een buurt voor waar het keifijn wonen en leven is. Die vorm je niet alleen, die maak je samen. Bijvoorbeeld door met je wijk een speeltuin op te knappen, leuke dingen te organiseren. Maar ook door te zorgen voor meer veiligheid in de straat. Of dat je buurman naar de bibliotheek kan. Als buurt kun je heel veel regelen met elkaar. En als we daarbij kunnen ondersteunen doen we dat graag!

Onze opbouwwerkers en wijkmakelaars kennen mensen uit alle hoeken van het dorp. Bij scholen, buurthuizen, sportverenigingen, organisaties en de gemeente. Zo weten we snel de juiste personen te vinden wanneer je met iets zit of juist een goed idee hebt.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • Je mist een voorziening in de wijk en merkt dat meer mensen dit missen.
  • Je voelt je niet altijd veilig in je wijk of op vaste plekken is er steeds overlast.
  • Je komt er even niet uit en weet niet bij wie en waar je om hulp kunt vragen.
  • Je wilt activiteiten organiseren voor de buurt maar weet niet goed hoe.
  • Je hebt een goed idee maar mist nog vrijwilligers of partijen die dit met je oppakken.

Onze aanpak

Doordat we zelf regelmatig in de wijk zijn weten we wat er leeft. Ook halen we informatie op bij wijkteams, buurtpreventie en gaan we in gesprek met jou. Als er iets is spelen we erop in. Dit kan 1 op 1 zijn, maar ook voor heel de buurt. Denk aan thema’s als cultuurverschillen, gezondheid, bewegen, armoede, eenzaamheid, veiligheid. We geven voorlichting, organiseren activiteiten of brengen mensen samen die iets kunnen betekenen voor de buurt.

Ieder zijn talent

Door elkaars krachten te gebruiken bouw je een sterk netwerk. Daarom motiveren we wijkbewoners om echt iets voor elkaar te betekenen. En zich in te zetten voor een prettige leefomgeving en een gezonde en actieve levenstijl. Want iedereen is wel ergens goed in. Ook als het voor jou misschien even niet zo voelt. Dan gaan we ernaar op zoek.

Vertel het ons

Heb je een goed idee? Of zit je ergens mee? Neem dan contact op met Eefje.

Contactpersoon:

Eefje Heesterbeek

Eefje Heesterbeek

Sociaal werker
06 58 79 71 56
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren