menu

Een medicijn voor ieder mens

Minder stress, lekker fit blijven, minder kans op ziektes én goed voor je hersenen. Bovendien maak je het gelukshormoon endorfine aan. Zoveel redenen om lekker te bewegen! Het liefst van jongs af aan natuurlijk. Hieronder vindt je meer informatie over beweging en tips om meer te bewegen.

Hoeveel beweging is gezond?

Probeer het uit!

Bekijk onze YouTube video’s!

Beweegtips: (vooral) als je niet graag naar de sportschool gaat

Als mama in balans

Hoeveel beweging is gezond?

Voor volwassen en ouderen is het goed om regelmatig te bewegen. Dit zijn de richtlijnen:

 • Bewegen is goed, meer bewegen is beter.
 • Doe minstens 150 minuten per week aan matig intensieve inspanning, verspreid over diverse dagen.
 • Doe minstens tweemaal per week spier- en botversterkende activiteiten, voor ouderen gecombineerd met balansoefeningen.
 • En: voorkom veel stilzitten.

Probeer het uit!

Wil je meer bewegen maar weet je niet goed wat bij je past? Geen probleem! Want dat is het mooie: er is onwijs veel aanbod in Veldhoven. Probeer het uit tijdens Veldhoven Gezond!

Kies een activiteit

Bekijk onze YouTube video’s!

We zijn nu ook op YouTube met verschillende beweeg,- sport,- ontspanning,- en yoga filmpjes voor kinderen en volwassenen! Zo hoef je niet eens de deur uit. Ons kanaal heet: @veldhovengezond

Laat die video's maar zien

Beweegtips

Wist je dat je thuis met wat kleine aanpassingen al veel gezonder bezig kunt zijn? Bijvoorbeeld tv kijken of muziek luisteren terwijl je zit op een hometrainer, bureaufiets of fitnessbal. Of zet je laptop, tablet of boek hoger, zodat je staand kunt lezen of werken.

Tip 1: doe het THUIS

 • Stofzuigen, de was ophangen, dweilen, jezelf tijdens het poetsen in kleine hoekjes te wurmen. Tijdens het huishouden ben je op een dag al snel oefeningen aan het doen. Oftewel, je bent al aan het bewegen.
 • Heb je een tuin, dan is tuinieren rond het middaguur perfect om in beweging te zijn. En je krijgt nog genoeg zonlicht ook!

Tip 2: doe het BUITEN

 • Pak de trap in plaats van de lift
 • Zet de auto iets verder weg zodat je een stukje moet lopen
 • Pak de fiets in plaats van de auto !

Tip 3: doe het SAMEN

 • Vraag je vriend/vriendin om samen te bewegen. Dan is de drempel lager.
 • Hou je van dansen? Reden genoeg om samen eens lekker los te gaan met je favoriete muziek of tv-programma.
  sportcontainer

Als mama in balans

Dat is de wens van iedere (nieuwe) mama toch? Ook meteen de grootste uitdaging omdat balanceren tussen nieuwe taken, verantwoordelijkheden én maken van gezonde bewuste keuzes een enorme uitdaging is met extreme vermoeidheid en een nieuw ritme. Lenneke en Rena hebben een groot palet aan opties om mama’s hierbij te ondersteunen en te begeleiden op het creëren van een gezonde actieve leefstijl. Waarom? Omdat een gelukkige mama, een gelukkig gezin betekent én dat is de basis.

Benieuwd of het bij jou past? Doe de online fitcheck (2 min)
Dan nemen we z.s.m. contact met je op!

Lenneke en Rena
Je kunt ons ook volgen op Instagram:
@Lifebylenn
@Langlevenmama

Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren