menu

Leefstijl als medicijn


Leefstijl is van grote invloed op de mentale gezondheid. Meer aandacht voor mentaal welbevinden kan ervoor zorgen dat je bij tegenslagen minder snel vanuit het veld geslagen is. Hoe is dat voor jou?

Psysalon
Psysalon heeft tot doel mensen, familieleden, betrokkenen en hulpverleners te ondersteunen en te inspireren. Bij Psysalon is iedereen welkom. (Ervarings-)deskundigen gaan met behulp van gespreksleider Wil van der Laak met elkaar in gesprek over het thema van deze avond. Niet alleen de (ervarings-) deskundigen voeren het gesprek, maar ook de bezoekers worden actief betrokken zich te mengen in het gesprek. Op deze manier hoor je ook de verhalen van andere mensen om jou heen. Zo zal er een aantal keren per jaar een Psysalon plaatsvinden in Valkenswaard met telkens een ander thema.

Mentale kracht
Mentale gezondheid is gezondheid van je geest. Als je aan gezondheid denkt, denk je al snel aan je lijf, aan je conditie, je fysieke gezondheid. Als je fitter wilt zijn ga je meer bewegen, eerder naar bed, stoppen met roken en gezonder eten. Maar wist je dat de verzorging van je geest net zo belangrijk is? Zit je zowel lekker in je lijf als in je hoofd dan functioneer je beter, sta je positiever in het leven, heb je minder last van stress en kun je problemen beter de baas.

Hoe word je mentaal gezonder? Mentale gezondheid is een positieve geestelijke gezondheid, bepaald door optimisme, zelfvertrouwen, geluk, vitaliteit, gevoel van betekenis hebben, eigenwaarde en het goed weten om te gaan met de eigen emoties. Het versterken van de mentale gezondheid richt zich op het versterken van emotionele, cognitieve en sociale vaardigheden.

Hoe is dit voor jou? Praat erover tijdens deze Psysalon en ontdek, ik ben niet de enige!

Psysalon ‘Leefstijl als medicijn’ vindt plaats op donderdag 7 april 2022 tussen 19.30 en 21.30 uur. De zaal is open om 19.00 uur en er staat koffie en thee klaar. De bijeenkomst vindt plaats in de Hofnar, boven de bibliotheek. Adres is Hofnar 10, Valkenswaard.

In verband met corona is aanmelding gewenst, dit kan via mail.
De toegang is gratis. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen.
Wil je meer weten over Psysalon? Bel Patricia 06 – 83669037 of mail haar via bovenstaand emailadres.

Contactpersoon:

Shana Raes

Shana Raes

Sociaal werker
06 19 37 33 74
Het lijkt er op dat javascript is uitgeschakeld in deze browser. Om de site optimaal te laten functioneren dient u javascript te activeren